A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A webhelyünk használatával elfogadod a sütik Adatvédelmi szabályzat szerinti használatát. Adatvédelmi nyilatkozat
Termékek Menü

A HEFEL termékek legszélesebb választéka csak nálunk

 

Szeretnénk röviden bemutatni a HEFEL-t, mint gyártó és márkanév rövid történetét és múltját. Ismerd meg a paplanod, leendő ágyneműd hátterét, és vidd hírét büszkén. Tradicionális, európai gyártású, prémium terméket használsz ezáltal. Szerintünk ezt tudni, egy remek érzés.

/Hogyan ejtsd helyesen? -> Héfel, nemzetközi fonetikus jelöléssel: He:fel/

made-in-austria

Évszázados tradíció

A Hefel, mint megannyi remek és sikeres vállalat, az 1900-as évek elején, egészen pontosan 1907-ben indult, nem sokkal az után, hogy a neves és ismert osztrák orvos, a pszichoanalízis úttörője, Sigmund Freud publikálta értekezéseit az álmok megfejtésével kapcsolatban. Ez időben alapította Josef Anton Hefel is a vállalkozását.

 

Út a jelenbe 4 generáció vezetésével

Ő - Josef A. Hefel -  tekinthető tehát az első generációnak, aki vagyonát kőbányászatból és a kövek megmunkálásból szerezte, majd ezt használta fel a korabeli kőiparban végbe menő negatív változások következtében, hogy egy sikeres, stabil és évszázados vállalkozás alapjait lerakja. Megalapította tehát első textilüzemét, ami egy hímző üzem volt. Majd ezt követte egy csipke üzem 1911-ben. Mindezt Ausztria, Vorarlberg nevű tartományában, amely a korabeli Osztrák-Magyar Monarchia textilipari központja volt.

 

Pár év elteltével, 1913-ban csatlakozott nagybátyja vállalkozásához a fiatal Johann Hefel. Kivételes érzéke a textíliákhoz és kiváló vállalkozói képessége korán megmutatkozott. Bátor, határozott és úttörő szellemiség volt egy nehéz időszakban. Az I. világháború és az azt követő rendezetlen állapotok ideje alatt kellett ugyanis megbirkóznia a vállalat irányításával.

 

Kompromisszummentes kiállása amellett, hogy csakis a legjobb minőség elfogadható és ehhez társuló technológiák iránti szenvedélye vezetett ahhoz, hogy 1936-ban Európa legmodernebb szövödéje állt rendelkezésére. Modern gépeivel és saját know-howjával hamarosan a  legfinomabb ticking fabric ("pehely-álló" anyag paplanokhoz és párnákhoz) állította elő. Gyakorlatilag az ő munkája vezetett ahhoz, ami a Hefelt ma is jellemzi. Innovatív, luxus alapanyagú és prémium hálószobai termékek vezetője az egész világon.

 

Fiai, Josef, Robert és Hans Hefel, 1970-ben vették át tőle a stafétát és a további fejlődés biztosítását. Magukévá tették apjuk, Johann, elhivatottságát az innovatív gyártásra való törekvésben. Ezt fenntartva és részben ennek köszönhetően 1972-ben létrehoztak egy új ágynemű üzemet, Felső-Ausztriában, Kefermarktban, mely tovább növelte a családi vállalkozás sikerét. Az első üzem, Schwarzachban, Vorarlsberg tartományban, természetesen továbbra is megmaradt, ott készülnek a pehely töltetű termékek.

  Hefel gyártási helyszínek

1990-ben immár a 4. generációra szállt a feladat, hogy a vállalkozást tovább vezessék. Ettől kezdve Dietmar és Ulrike Hefel irányítja tovább őseikhez hasonló szellemben vállalkozásukat. Megtartva nagyapjuk, Johann kötődését a természetes alapanyagokhoz és a minél újabb technológiák alkalmazásához. Az ő irányításuk alatt is – mely a mai napon is aktuális, 50-es éveik elején járnak – remek dolgok kerültek ki a Hefeltől.

Ilyenek többek között:

az első, 100%-osan fából készült Tencel ágyneműk,

ők lettek az első gyártó, aki mindenféle vegyszer és egyéb „mű” anyaggal történő kezelés nélkül gyártja természetes ágyneműit,

az Organic Cotton eredetű pamut alkalmazásának bevezetése,

az ausztriai alpokban megtalálható Cirbolya fenyő felhasználása az ágyneműk töltetében, amelytől kivételes tulajdonságokkal rendelkezik egy szett,

és ezeken kívül is még hosszasan sorolhatnám.

 

A hosszú idő során igazi nagyvállalattá fejlődött, de továbbra is a családi értékek és filozófia szerint működik, mindezt úgy, hogy világszerte immár több mint 50 országban van jelen és mindenhol az időtálló minőséggel, kifinomult igényességével azonosítják.

 

"Az elmúlt több mint száz évben tehát rengeteg változás történt, egyvalami viszont örök maradt. A minőség és újdonság iránti elkötelezettség."

 

Így aki Hefel ágyneműt vásárol és használ, biztos lehet abban, hogy tradicionális, prémium, és innovatív termékeket gazdája, kompromisszumok nélkül. Ezért is nevezik az alvás gourmetek a Hefel ágyneműket a „takarózás” csúcsának.

hefel-minosegi-tanusitvanyok

Maximális odafigyelés a gyártásban, ezért fut minden varrás és steppelés egyenesen, szépen, ahogy a "nagy könyvben" meg van írva.

Ezért van ennyiféle különleges anyag, amik egyedi tulajdonságokat biztosítanak az ágyneműknek.

És ezért van ennyi, csak a Hefelnél elérhető típusú és „nem hétköznapi” ágynemű. Hogy párat meg is nevezzünk: egyedüli Tencel ágynemű gyártó, 100% Tencel ágynemű például a  KlimaControl Comfort család, vagy a Cirbolya fenyőből készült paplan és párna család, a Wellness Zirbe és még megannyi, különleges ágynemű.

Ha segítségre van szükséged a választásban, arra bátorítunk, hogy keress minket bátran, bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.