A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A webhelyünk használatával elfogadod a sütik Adatvédelmi szabályzat szerinti használatát. Adatvédelmi nyilatkozat
Termékek Menü

A pehely paplan újra divatban – miért érdemes ezt választanod a 21. században?

Balla Tamás
2015. 12. 14. 11:00:00

 

A pehely, vagy toll paplan a gyapjú mellett a másik legismertebb ágynemű típus. Biztosan te is hallottál már róluk és valószínűleg valami emléked is van ezekről a paplanokról.

Ha ez az emlék a nagymama régi dunyhája, amely óriási volt, vastag és nehéz, steppelés nélküli, azaz emiatt ide-oda csúszkálhatott benne a pehely és toll töltet, netán még szúrt is, rosszabb esetben pedig kellemetlen szaga volt és egyből eldugult az orrod, tüsszögni kezdtél, akkor szeretnélek megnyugtatni. A 21. századi, modern, pehelypaplanok ezzel már köszönő viszonyban sincsenek.

Milyenek a modern, 21. századi pehely paplanok?

Modern pehely paplanok a maxrelax.hu webáruházban

A pehelypaplanok ugyanis kezdenek ismét divatba jönni, ami részben az új technológiáknak és a kivitelezésnek köszönhető (tehát sokkal esztétikusabbak, elegánsabbak, és használhatóbbak), valamint annak, hogy egyre többen újból értéket és exkluzív minőséget szeretnének kapni, ebben a pehelypaplan pedig kiváló. Ezért a pehely ágynemű remek választás lehet az otthonodba.

1 Kinek ajánlom?

  • A pehelypaplanokat neked ajánlom, ha a természetes anyagú ágyneműket kedveled, és hagyományos, de prémium terméket szeretnél.
  • Ha neked kiemelten fontos, hogy az ágynemű extra könnyű és puha legyen, csak "úgy lágyan" a testedre simuljon, de emellett kellemes meleget is adjon.
  • Végre allergiás tünetek nélkül is élvezheted a pehely ágyneműink által biztosított optimális mikroklímát.

2 Pozitív élettani hatásai

Kellemes meleg érzet

A pehely majdnem háromdimenziós forma, emiatt sok benne a görbe és a légies szál. Ezek sok apró légzsebet alakítanak ki, melyek révén megnő a térfogatuk és sok levegőt tudnak visszatartani. Ezáltal páratlan szigetelő réteget képeznek, ami rendkívül jó hő megtartással védi a tested a hideg ellen.

Higiénikus, száraz alvókörnyezet

A pehely ágynemű másik nagy előnye, hogy könnyen felszívja a nedvességet és elvezeti azt a testtől, így kellemesen száraz, és könnyű alvókörnyezetet biztosít. Könnyedségének köszönhetően jól is szellőzik, így nem fülled be, mialatt alszol, ami az optimális bőr érzetéhez és a kedvező, higiénikus feltételekhez járul hozzá.

Hosszú élettartam

A legjobb minőségű pelyhek és tollak hosszú élettartammal is rendelkeznek. Még akkor is, ha mosni szeretnéd paplanod, vagy párnád csak minimális odafigyelést igényelnek kedvező tulajdonságai megőrzéséhez. A pehely ágyneműk 20-30 évig is használhatók.

Végre allergiás tünetek nélkül

Napjainkban már mindenkinek megfelelő lehet a pehelypaplan, ugyanis nem okoz allergiás reakciókat. Az összes HEFEL® pehely ágynemű ellenőrzött és megfelel a NOMITE® követelményeknek, ezáltal megfelelő akkor is, ha háztartási por allergiától szenvednél, és kedvezőtlen környezet a poratkák számára is. Allergiás reakcióktól zavartalanul élvezheted a pehelypaplan optimális alvásklímáját.

Összefoglalva tehát, ha kellemes melegben szeretsz aludni és előnyt élveznek számodra a természetes anyagok, azok közül is a külön kategóriába tartozó pehelypaplanok, akkor számodra ez a megfelelő választás. Hosszú időre megoldja problémád, kiváló tulajdonságai pedig tökéletes mikroklímát biztosítanak, és az allergiád miatt sem kell tovább aggódnod.

A webáruházunkban kapható pehelypaplanok huzata szintén természetes, magas minőségű anyagokból készül. A huzatot ezen felül még Aloe Verával, E-vitaminnal és ezüst ionokkal is kezelik a gyártás során, így biztosítva, hogy igazán bőrbarát, baktériummentes ágyneműd legyen. Előnye a bőrirritáció és viszketés nélküli problémamentes alvás.

3 Mire érdemes odafigyelni?

A természetes anyagból készült paplanoknál kiemelt jelentősége van a gyakori szellőztetésnek, az alváskor felhalmozódott izzadság ugyanis ekkor tud távozni belőlük. A pehelypaplanok moshatóak és gépben száríthatóak is, mindössze a paplanon található gyártói utasításokra kell odafigyelni.

Pehelypaplanodat azért érdemes hetente szellőztetned is, hogy átjárja a friss levegő, és megújuljon, feléledjen. Ajánlott felrázni, de porolni vagy porszívózni nem szabad, az erős, közvetlen napsugárzást szintén érdemes kerülni.

Honnan származik a pehely?

A pehely a liba, vagy lúd tollazatának alsó, pihés rétege, mely kiváló hőszigetelő. Ez gyakorlatilag szár nélküli toll.  Egyáltalán nem szúr és nagyon puha. (Az alacsony minőségű paplanok kacsa tollból is készülnek, jellegzetes szagukat nem lehet teljesen kivonni, ezért nem keresettek, emiatt alacsony az áruk is.)

Az ágyneműinkben felhasznált pehely, vagy toll kizárólag élettelen állattól származhat, ugyanis az élő állatok, úgynevezett fosztása kegyetlen eljárás, amivel bízunk benne, hogy te sem értenél egyet, ahogy mi sem.

Válogatott, szabad tartásban élő libáktól, lúdtól származó pehely található a paplanokban, az állatokat ennek köszönhetően több célra is tartják.

Szabad tartású libáktól származó prémium pehely ágyneműk - a maxrelax.hu-tól

Származási helyük kizárólag Európa, 1. osztályú fehér libapehely került paplanjainkba a Pireneusokból, illetve a Pommerni-régióból.

Rendkívül magas arányban található pehely az ágyneműinkben, legalább 90%-tól egészen 100 %-os pehely töltetű paplan is elérhető kínálatunkban.

A paplanokközött, éppen úgy, mint az élet más területein, nincs olyan, hogy csak ez a jó és más semmi. Olyan, hogy: non-plus ultra, valójában nem létezik. Ahogy például autómárkában és ruhaneműben, itt is meg van az, ami a szokásaidhoz, elvárásaidhoz jobban passzol, vagy éppen jobban tetszik, saját magad által megfogalmazott igényeidhez közelebb áll.

 

Éppen ezért, elengedve a „vagy ezt, vagy semmi mást” érvelést, objektíven összegyűjtöttem azokat a fontos gondolatokat, amiket egy pehelypaplannal kapcsolatban tudni és megfontolni érdemes.

Remélem hasznosnak találatad ezt a cikkünket is, kérdés esetén pedig keress minket bizalommal!

Üdv,

Tamás

Tartalomhoz tartozó címkék: tudástár pehelypaplan alvás paplan
Árukereső.hu